Publicat de
Rusu Unkle Fucker Vasile | joi, 6 august 2009 | |
Tocmai ce-am halit o shaorma la munca si vreau sa va fac pohta, asa ca spor la treaba:)Yuuummmyyyyyy Reteta este pentru 2 saorme f mari. Va astept sa o incercati si sa-mi impartasiti parerea voastra Carnea: Ingrediente: 1 buc piept de pui, 1/2 plic condimente pentru pui, iaurt de baut (500gr) Mod preparare: Pieptul de pui se taie felii ca pentru gratar si se pune intr-un castron cu 2/3 din iaurt si 1/2 plic de condimente. Se lasa la macerare (la rece) aprox 8 ore. Dupa cele 8 ore se pune pe gratar la foc maricel iar apoi se taie felii subtiri. Sos usturoi: Ingrediente: 6 catei de usturoi, sare, ulei, lamaie (sau lime), iaurt de baut (500gr) Mod preparare: Se strivesc intr-un castronel cateii de usturoi, se adauga sare, ulei si zeama lamaie. Se amesteca pana se obtine o pasta si apoi se toarna 2/3 iaurt de baut. Se amesteca si se lasa la macerat (la rece) aprox 8 ore. Sos Maioneza: Ingrediente: 1 ou, mustar, ulei, sare, lamaie, apa Mod preparare: Se prepara cu blanderul oul cu mustar si sare, se aduga treptat ulei, zeama de lamaie si la sfarsit se adauga apa pentru a o subtia. Cartofii (5 buc medii): Mod de preparare: Cartofii prajiti obisnuiti dar un pic mai grosi taiati. Se pregateste intr-un ceaun o baie de ulei si se pun la prajit la foc mic. Se amesteca si se scot in momentul in care sunt aurii (nu se lasa sa faca crusta maro) intr-un castron in care se pun in prealabil cateva servetele pentru a absorbi uleiul scurs. Se adauga sare dupa gust Sos rosii: Nu am o reteta inca... dar recomand un ketchup cat mai calitativ. Castraveti: Recomand sa folositi castraveti muratitaiati felii subtiri. Varza:Se taie varza cruda si se da cu sare Ceapa: Se taie rondele. Sos picant: Se dau prin masina de tocat cativa ardei iuti si se lasa cu sare int-un borcan. Se incalzeste lipia pe foc cateva secunde si se adauga cartofii, carnea, varza, castravetii, ceapa, sosul de usturoi, maioneza, ketchup-ul si sosul picant. Se strange si se impacheteaza.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu